طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی
طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی در سایت جسارت
خواص پودر غوره ,پودر غوره,پودر غوره انگور,طرز تهیه پودر غوره,تهیه پودر غوره,خاصیت پودر غوره,قیمت پودر غوره,غذا با پودر غوره
طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی
در این مطلب از سایت جسارت با طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی بیشتر آشنا شوید . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد .
برای تهیه گرد غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و در محلی آفتاب گیر قرار می دهیم تا خشک شوند . سپس آن ها را آسیاب می کنیم تا به طور کامل نرم شوند. گرد غوره ی آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری می کنیم. برای افزایش زمان ماندگاری می توان کمی نمک به آن اضافه کرد. نکته ی بسیار مهم در مورد گرد غوره این است که برای تهیه ی آن باید از غوره ی عسگری استفاده کرد.
خواص پودر غوره
پودر غوره ادویه خاصی است که در غذاهای مختلف به کار می رود. پودر غوره باعث نابودی صفرا و بلغم می شود و مقوی کبد است. در سالاد شیرازی کاربرد دارد. در افراد مبتلا به چربی خون مفید است. از نظر طب سنتی سرد و خشک است. در درمان چاقی مفید است. برای دفع زردی مفید است. پودر غوره جایگزین خوبی به جای آبغوره بوده و استفاده از آن را بسیار آسان کرده و در آشپزی مقروم به صرفه میباشد. غوره و آبغوره در آشپزی ایرانی کاربرد فراوانی دارند. پودر غوره برای طعم دادن و ترش کردن غذا به کار میرود.
غوره را شسته و روی آن نمک می ریزیم ( به اندازه ی دلخواه ) و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آن درب ظرف را می گذاریم تا غوره ها به طور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آن ها را از صافی رد می کنیم. در صورتی که رقیق بود ، کمی دیگر آن را می جوشانیم تا غلظت آن به اندازه ی رب گوجه شود. سپس در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم. نکته ی مهم آن است که در مرحله ای که می خواهیم، رب کمی غلیظ تر شود، باید شعله ی زیر آن بسیار ملایم باشد، چون در این مرحله رب غوره سریع می سوزد. به عبارتی دیگر برای تهیه ی یک رب خوب باید زمانی طولانی صرف کرد. در ضمن اگر رب را در ظرف لعابی تهیه کنید، رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت. در صورتی که از ظرف فلزی استفاده می کنید، باید دقت کنید که کوچک ترین خراش یا زدگی در ظرف وجود نداشته باشد، چون در حین تهیه ی رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب می شود که برای سلامتی بسیار مضر است.
پودر غوره
نام انگلیسی آبغوره Verjuice است. برای تهیه پودر غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آنها را میگیریم و می شوییم. بعد روی پارچهای تمیز پهن میکنیم. و در محلی آفتابگیر قرار میدهیم تا خشک شوند. سپس آنها را آسیاب میکنیم. تا به طور کامل نرم شوند. پودر غورهی آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری میکنیم. برای افزایش زمان ماندگاری میتوان کمی نمک به آن اضافه کرد. نکته ی بسیار مهم در مورد گرد غوره این است که برای تهیهی آن باید از غورهی عسگری استفاده کرد.
طرز تهیه و خواص پودر غوره برای درمان بیماریها در طب سنتی
برای تهیه ی ترشی غوره که نام دیگر آن “غوره غوره” است، بهتر است غوره را درون محلولی از کات کبود و نمک قرار دهیم. این عمل به تثبیت رنگ سبز آن کمک می کند؛ در غیر این صورت بعد از مدتی رنگ غوره ها تغییر پیدا می کند. روش کار به این ترتیب است که یک دوم قاشق چای خوری کات کبود و 3 قاشق نمک را درون حدود یک لیتر آب، به طور کامل حل می کنیم و غوره ها را به مدت 24 ساعت درون این محلول قرار می دهیم. سپس آن ها را درون یک صافی ریخته و چندین بار با آب سرد می شوییم. غوره ها را روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. درون ظرف مورد نظر که باید دهانه ی آن کوچک باشد، غوره ها را ریخته و یک لیتر آب غوره و 3-2 قاشق نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی غوره ها می ریزیم تا به طور کامل روی آن را بپوشاند. برای ماندگاری بیشتر، مقداری هم سیر چرخ می کنیم و به اندازه ی 2-1 سانتیمتر یا یک بند انگشت روی غوره ها ریخته و درب ظرف را به طور کامل می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.